Vandreruter (Spor i landskabet)

Sporene ved Bøvlingbjerg består af tre stier – en gul der er ca. 4,7 km, en hvid der er ca. 2,5 km og en grøn på ca. 5,3 km. Vil du hele vejen rundt på alle spor, er turen ca. 8 km. Ruterne er afmærket med trekanter på pæle.

I området findes også andre afmærkede stier bl.a. Nissum Fjord Stien, der går rundt om hele fjorden og er etableret af Nissum Fjord Netværket.

Gul sti
Sporet begynder og slutter ved Bøvling Havn, hvor der er P-plads, infotavle, bord og bænk, så du evt. kan nyde den medbragte mad.

Turen følger Krogshedevej, Bøvling Fjordvej, Brogårdvej, gennem Anlægget og langs Fåre Mølleå.

I det tidlige forår kan man være heldig at høre rørdrummens pauken (omtrent samme lyd, som når der pustes over en flaske) ude i rørskæret. Senere på foråret kan gøgen høres langs Fåre Mølleå, og om efteråret kan der ofte ses store stære- og gåseflokke. Ved åen og havnen kan man finde gnavespor efter bæver.

Grøn sti
Turen går mellem by og land og passerer Bøvling Brugs, Hornvare Fabrikken m.m.

Turen starter ved Anlægget, hvor der er infotavle, kanolandingsplads og madpakkepavillon. Der kan findes gnavespor efter bæver på småtræer langs åen. Herefter følges Fåre Mølleå, hvor man i maj/juni kan være heldig og høre gøgen.

På turen passeres et rekreativt område med bålhytte, sheltere og fodboldgolfbane, som er offentligt tilgængeligt.

Stien passerer Bøvling Put and Take, for derefter at gå igennem en mindre skovbevoksning. Efter et lille stykke på asfaltvejen følges en grusvej forbi gården Gadekær, hvor der produceres smågrise.

Ruten fortsætter ad Fårevej rundt om hallen og mergelgravene. Mergelgravningen er for længst ophørt og har efterladt området som en lille urørt naturperle med søer og et meget specielt planteliv. Her er der blevet opsat madpakkehus og shelter, hvorfra man kan nyde udsigten over landskabet med søer og marker.

Ruten fortsætter hele vejen ned til det gamle vandværk og op til brugsen igen, hvor man så er tilbage i Bøvlingbjerg igen på vej mod Bøvling Brugs og Hornvarefabrikken.

Hvid sti
Krogshedeturen starter og slutter ved Bøvling Put and Take, hvor der er P-plads, borde, bænke, grill og muldtoilet.

Stien følger Fåre Mølleå, som krydses for at fortsætte mod en mindre skov plantet omkring 1946. I skoven har fiskehejrerne en koloni, og i løbet af ynglesæsonen (februar til maj) kan de blå æggeskaller ses i skovbunden. Lidt længere fremme, hvor den hvide sti deler sig, ligger et madpakkehus som er til fri afbenyttelse.

I den sydvestlige kant af beplantningen er der et fugletårn og infotavle, hvorfra der er flot udsigt over et engområde og den nordlige del af Nissum Fjord med et rigt dyreliv. Husk endelig kikkerten.